Po prvi put, otkako se održavaju završnice školskih državnih sportskih natjecanja, ŠSD Pume su s tog natjecanja donijele medalju u loptačkom sportu. Pošlo je to za rukom odbojkaškoj ekipi ŠSD Pume u sastavu: Rene Rihtarec, Niko Vidović, Filip Jengić, Filip Bacinger, Roberto Novak, Bartol Marodi, Tibor Tarandek, Martin Mlinarič i Oliver Janković. Momci su pokazali da su najbolji kad je najteže i zasluženo osvojili treće mjesto u državi. Mentor ekipi bio je Aleksandar Puklavec, prof.

Samo natjecanje je započelo u četvrtak 27. travnja 2017. godine.  Ždrijebom su svrstani u “A” skupinu zajedno sa OŠ Ivankovo i OŠ Stanovi iz Zadra. U skupini “B” snage su odmjerile osnovne škole iz Daruvara, Zagreba (Trnsko) i ekipa iz Čavla. Pume su na parket izašle prve zajedno sa dečkima iz Ivankova i pobijedili ih rezultatom 2:1 (25:12)(25:27)(15:8). Već kad su imali pobjedu u rukama, koncentracija je malo pala i utakmica je ušla u treći set u kojem nije bilo dvojbe tko je bolji. Nakon kraćeg odmora, uslijedila je i druga utakmica protiv ekipe iz Zadra. Također su se igrala tri seta a utakmica je završila u korist naših odbojkaša, rezultat 2:1 (23:25)(25:18)(15:11). Time su Pume osigurale prvo mjesto u skupini i polufinale u petak.

Petak donosi nova uzbuđenja, u polufinalu se Pume susreću s učenicima OŠ Čavle, jakom ekipom koja nije pokazivala namjeru da izgubi utakmicu, te nanose prvi poraz Pumama 0:2 (16:25)(22:25). Nakon prvog šoka, naši momci shvaćaju da se moraju sabrati i pripremiti za zadnju utakmicu koja odlučuje o trećem mjestu u državi. Protivnici su im ponovo dečki iz Zadra koji su izgubili u polufinalu od ekipe iz OŠ Trnsko. Motivirani i željni pobjede naši dečki uzimaju oba seta – 2:0(25:13)(25:13) i odnose pehar u Nedelišće. Pobjednik je postala OŠ Trnsko, pobijedivši vršnjake iz OŠ Čavle.

Odgovori