Od 23. do 25. travnja u Poreču se održava je završnica Državnog prvenstva školskih sportskih društava Republike Hrvatske za školsku godinu 2016./2017. Gimnaziju Josipa Slavenskog iz Čakovca predstavljali su nogometaši, stolnotenisači, badmintonaši i badmintonašice. Badmintonašice su pobjedom nad Riječankama (3:0) i  porazom protiv ekipe iz Dubrovnika (3:0) izborile 2. mjesto u skupini i plasman u polufinale, dok su mladići svoje mjesto u polufinalu osigurali pobjedama protiv ekipa iz Zagreba i Visa.
Napeto polufinale između djevojka iz Čakovca i djevojka iz Zagreba ipak je završilo pobjedom Zagreba 3:2. U borbi za broncu djevojke su se ponovo susrele s ekipom iz Dubrovnika koji je i ovaj put bio bolji, te su tako gimnazijalke završile na 4. mjestu. Voditelj ekipe bio je profesor Goran Karamarković.
 Mladići su pobjedom 3:0 protiv ekipe iz Vinkovca došli do finala. U finalu su se opet susreli s ekipom iz Zagreba nad kojom im je uvjerljiva pobjeda (3:1) i ovaj put donijela zlato. Sastav: Luka Grubić, Lino Zadravec, Filip Bel i Tin Novosel a ekipu je vodio profesor Robert Siladi
Nogometaši  i stolnotenisači nisu bili te sreće i izgubivši obje utakmice u grupi osvojili su 5. mjesto, što nikako ne umanjuje njihov uspjeh, a to je plasman na Završnicu najboljih 6 ekipa u državi. Mentor obje ekipe je bio profesor Robert Siladi dok su voditelji na natjecanju bili profesor Pero Obadić i profesorica Suzana Trupković.

Odgovori